ทำเรซูเม่ออนไลน์

ทำเรซูเม่สมัครงาน ที่แสดงถึงความเก่งกาจของคุณออกมาได้ดีที่สุด พิสูจน์แล้วว่ามีประสิทธิภาพในการสมัครงาน ใช้งานได้จริง สมัครแล้วได้งานเร็ว

ทำเรซูเม่ของฉัน

ทำเรซูเม่
Career Objective จุดมุ่งหมายในการทำงาน ในเรซูเม่ สมัครงาน

Career Objective จุดมุ่งหมายในการทำงาน ในเรซูเม่ สมัครงาน

By: | 4 พฤศจิกายน | 245,871 views | 4,825 shares


Career Objective (ภาษาไทย: จุดมุ่งหมายในการทำงาน) คือสิ่งแรกสุดที่จะเห็นในเรซูเม่สมัครงาน จุดมุ่งหมายในการทำงาน ทำหน้าที่เหมือนกับการแนะนำตัวผู้สมัครงาน ให้กับ HR ได้รู้จักคร่าวๆ ว่าตัวเองมีอะไรเป็นเป้าหมายในการทำงาน

ในวันนี้ พวกเราชาว Resume.in.th จะมาแนะนำให้ได้รู้จักกับจุดมุ่งหมายในการทำงานอย่างละเอียดเลยเลย ว่ามันคืออะไรกันแน่ และจะใช้มันอย่างไร พร้อมทั้งตัวอย่างของ Career Objective ที่ดีๆ

จุดมุ่งหมายในการทำงาน คืออะไร?

จุดมุ่งหมายในการทำงาน หรือสามารถเรียกได้ว่า เป้าหมายในการทำงาน คือส่วนที่อยู่ในเรซูเม่ ทำหน้าที่แนะนำตัวเอง ให้กับ HR ได้รู้จักคร่าวๆ ว่าตัวเองมีเป้าหมายในการทำงานอย่างไร เรามีคุณสมบัติอะไรที่โดดเด่น ที่เหมาะสมกับตำแหน่งงานที่เรากำลังสมัครอยู่ และจะใช้มันอย่างไรเพื่อบรรลุเป้าหมายในการทำงานนั้นๆ

ถึงแม้ว่าจะไม่มีข้อบังคับใดๆ ว่าในเรซูเม่จะต้องมีจุดมุ่งหมายในการทำงาน แต่ถ้าคุณเขียนจุดมุ่งหมายในการทำงานลงในเรซูเม่ได้ดีแล้วล่ะก็ ถือว่าจะเป็นการเริ่มต้นที่ดีที่ทำให้ HR เริ่มสนใจคุณเลยล่ะ

ส่วนมากแล้ว จุดมุ่งหมายในการทำงาน จะมีความยาวไม่มากนัก จะอยู่ที่ประมาณ 1-3 บรรทัดเท่านั้น และจะอยู่ในส่วนบนของเรซูเม่ ถัดจากข้อมูลส่วนตัวลงมา

Career Objective

จุดมุ่งหมายในการทำงานที่ดีจะช่วยดึงความสนใจให้ HR อ่านเรซูเม่ของคุณ

เนื่องจากในบริษัทใหญ่ๆ ดังๆ ที่หลายคนอยากทำงานด้วย จะมีเรซูเม่จำนวนมากที่ส่งเข้าไปสมัครงาน ซึ่งจะมีปริมาณที่มากเกินกว่าที่ HR จะอ่านกันได้ไหว

เรซูเม่แต่ละใบจึงได้รับการแบ่งเวลาเฉลี่ยในการอ่าน ไม่เกินใบละ 7 วินาทีเท่านั้น และ HR จะอ่านเรซูเม่แต่ละใบจากบนลงล่างเสมอๆ ซึ่งจุดมุ่งหมายในการทำงานนี่แหล่ะ ที่จะเป็นสิ่งแรกๆ ที่ผ่านสายตาของ HR และถ้าคุณสามารถดึงความสนใจเอาไว้ได้ HR ก็จะใช้เวลาอ่านเรซูเม่ของคุณแบบเจาะลึกลงไปมากกว่าเดิม

จุดมุ่งหมายในการทำงาน มีความยาวไม่เกิน 1-3 บรรทัดเท่านั้น สั้น จบ เร็ว

วิธีเขียนจุดมุ่งหมายในการทำงาน

นี่เป็นขั้นตอนที่จะช่วยให้คุณเขียนจุดมุ่งหมายในการทำงานได้

1. สั้น กระชับ ได้ใจความ

จุดมุ่งหมายในการทำงานที่ดีจะต้องสั้น กระชับ และได้ใจความสำคัญครบถ้วน ส่วนมากแล้วจะเขียนด้วยประโยคภาษาอังกฤษ เพียง 2-3 ประโยค และมีความยาวไม่เกิน 1-3 บรรทัดเท่านั้น สั้น จบ เร็ว

2. จุดมุ่งหมายในการทำงาน จะแตกต่างกันไปในแต่ละตำแหน่งงาน

ถ้าหากว่าคุณสมัครงานหลากหลายตำแหน่งแล้วล่ะก็ คุณจะต้องใช้จุดมุ่งหมายในการทำงานที่แตกต่างกันออกไป เพราะว่าในแต่ละสายอาชีพก็จะมีความต้องการที่ไม่เหมือนกัน

3. ใส่จุดแข็งของตัวเองลงไป

จุดมุ่งหมายในการทำงานที่ดี จะแสดงจุดแข็งของคุณออกมา และบอกกับ HR ว่าคุณจะใช้จุดแข็งนี้ในการทำงานได้ดี จะทำให้คุณโดดเด่นกว่าผู้สมัครงานคนอื่นๆ ตัวอย่างของจุดแข็งที่ดีคือ มีโลจิกดี, สามารถแก้ปัญหาได้, หรือ จัดการสิ่งต่างๆให้เรียบร้อยอยู่เสมอๆ

4. พูดถึงคุณสมบัติสำคัญของตัวเอง

ถ้าหากว่าตำแหน่งานนั้นๆ มีความต้องการคุณสมบัติเฉพาะทางแล้วล่ะก็ คุณสามารถใส่มันลงไปได้เช่นกัน เช่นงานที่รับเฉพาะบางคณะเท่านั้น งานที่ต้องการประสบการณ์เฉพาะทาง หรืองานที่ต้องใช้ใบอนุญาตต่างๆ เป็นต้น

5. แสดงถึงมูลค่าของคุณต่อองค์กร

ทุกบริษัทต้องการที่จะรับพนักงานที่สามารถสร้างมูลค่าให้กับองค์กรได้ ในส่วนท้ายของจุดมุ่งหมายในการทำงานของคุณ ให้อธิบายว่าคุณสามารถใช้จุดแข็งของคุณ เพิ่มมูลค่าให้องค์กรได้อย่างไร อย่าลืมนะว่าจะต้องสั้นและกระชับ

จุดมุ่งหมายในการทำงานที่ดีจะช่วยดึงความสนใจให้ HR อ่านเรซูเม่ของคุณ แบบเจาะลึก

จุดมุ่งหมายในการทำงานที่ดี

ก่อนที่จะเขียนจุดมุ่งหมายในการทำงานใดๆ ถ้าหากว่าเรารู้เสียก่อนว่า HR ต้องการอะไร เราก็จะเขียนมันได้ดีขึ้นกว่าเดิม ทำนองว่า รู้เขา รู้เรา รบร้อยครั้ง ชนะร้อยครั้ง นั่นเอง

1. จะต้องแสดงเป้าหมายที่ชัดเจน

จุดมุ่งหมายในการทำงานที่ดี จะต้องแสดงเป้าหมายของตัวเองให้ชัดเจน ไม่คลุมเครือ เช่นถ้าคุณจบทางด้านการตลาดมา คุณก็จะต้องมุ่งเขียนไปเลยว่าคุณต้องการเน้นทำงานด้านการตลาดเท่านั้น คุณมีความรู้ที่ได้เรียนมา และสามารถนำมันมาใช้ในการทำงานได้เป็นอย่างดี และคุณอยากเติบโตในสายอาชีพนี้

ส่วนเป้าหมายที่ไม่ชัดเจน ที่ขอให้หลีกเลี่ยง เช่น คุณเรียนจบสายมนุษย์ศาสตร์มา แต่อยากลองทำงานด้านการตลาดดู ตรงนี้ถือเป็นจุดมุ่งหมายที่แย่ เพราะ HR จะเกิดคำถามขึ้นในหัวทันทีเลยว่า คุณจบสายมนุษน์ศาสตร์มา แล้วทำไมไม่ชอบทำงานด้านมนุษศาสตร์ แล้วคุณจะรู้ได้อย่างไรว่าคุณชอบทำงานการตลาด แล้วคุณไม่ได้เรียนมา คุณทำได้เหรอ ฯลฯ

2. จะต้องแสดงถึงคุณสมบัติเด่นของตัวเอง

จุดมุ่งหมายในการทำงานที่ดี จะต้องเข้าใจก่อนว่าอะไรคือสิ่งที่สำคัญที่สุดของคุณสมบัติของผู้สมัครงานนั้นๆ และใช้มันให้เป็นประโยชน์กับตัวเอง เช่น คุณกำลังสมัครงานวิศวกรโยธา ที่เน้นอาคารสูง คุณก็สามารถใส่ในจุดมุ่งหมายในการทำงานได้ว่า คุณเป็นวิศวกรโยธา มีใบอนุญาต และผ่านงานอาคารสูงมา เป็นต้น

ในจุดนี้ขอให้ระวังด้วย เพราะเราจำเป็นจะต้องใช้คุณสมบัติเด่นที่สุดของเรา ซึ่งถ้าเราวิเคราะห์ผิดขึ้นมา มันก็จะดูไม่ค่อยเข้ากันสักเท่าไหร่นัก หรือถ้าก้อปปี้มาจากที่อื่น แล้วดันไม่ตรงกับตัวเราเลย เช่นก้อปปี้มาเป็นมีประสบการณ์ 8 ปี แต่ตัวเองเพิ่งจบใหม่ มันก็จะดูไม่สมเหตุสมผลกัน กลายเป็นส่งผลเสียให้เราซะนี่ ดังนั้นให้ระวังการใช้งานให้ดี

3. จะต้องแสดงความกระหาย ความกระตือรือล้น

คุณจะต้องแสดงความกระหายที่จะใช้ความสามารถของคุณ เพื่อทำงาน หรือช่วยเหลือบริษัท ด้วยการทำงานทั้งเชิงรุก และเชิงรับ รวมไปถึงแสดงให้เห็นว่าคุณสามารถเรียนรู้สิ่งใหม่ๆได้ในการทำงาน ถึงแม้ว่าจะไม่ได้สอนในมหาวิทยาลัยก็ตาม สิ่งนี้จะแสดงออกให้เห็นว่าคุณสนใจที่จะทำงานจริงๆจังๆ และโดดเด่นออกมาจากกลุ่มคู่แข่งของคุณ

ลองใช้ระบบทำเรซูเม่ออนไลน์ฟรีของ Resume.in.th ดูสิครับ ใช้งานง่าย มีอธิบายทุกขั้นตอน

ตัวอย่างจุดมุ่งหมายในการทำงาน

Career Objective ทั่วไป

ตัวอย่างจุดมุ่งหมายในการทำงาน ที่สามารถประยุกต์ใช้ได้กับทุกตำแหน่งงาน เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • Seeking a position as an administrative assistant at RESUME Corp., to leverage organizational and research skills to support internal and external communication.
 • Eager to expand my skill set through external trainings to help boost all major front desk KPIs.
 • Hoping to leverage organizational skills to help RESUME Corp introduce time-saving schemes for all executives.
 • Highly-engaged sales representative with a BS in Biology, seeking to enhance sales figures for RESUME Medical.
 • Proven history of successful work with cross-functional teams. Seeking to deliver project management excellence to RESUME Corp.

แนะนำ: ศัพท์ภาษาอังกฤษ 6 คำที่จะทำให้เรซูเม่ของคุณ ทรงพลังขึ้นทันตา

Career Objective นักศึกษาจบใหม่

ตัวอย่างจุดมุ่งหมายในการทำงาน ของนักศึกษาจบใหม่ ที่สามารถประยุกต์ใช้ได้กับทุกตำแหน่งงาน เวลานำไปใช้ อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • I am a highly driven recent business school graduate seeking a full-time position in finance where I can lend my knowledge of market analytics to help your organization improve profitability.
 • I am a motivated team player and aspiring fashion buyer with proven communications skills seeking to grow my knowledge of the couture industry and use my conversational skills as a junior retail associate for your women’s formal wear boutique.
 • Desire to secure an entry-level accounting position with a financial services provider, which will allow me to apply the knowledge gained in my accounting educational program. I hold a bachelor's degree in accounting from the University of California at Berkeley.

แนะนำ: ข้อผิดพลาด 6 อย่าง ที่เจอบ่อยๆในเรซูเม่ของนักศึกษาจบใหม่

Career Objective ผู้สมัครงานที่ต้องการลงลึกในสายงาน

ตัวอย่างจุดมุ่งหมายในการทำงาน ผู้สมัครงานที่ต้องการลงลึกในสายงาน ที่สามารถประยุกต์ใช้ได้กับทุกตำแหน่งงาน เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • I am an organized and driven administrative professional with more than seven years experience in the automotive industry. Seeking an opportunity to use my team management skills as an office manager in your fast-growing car dealership.
 • I am a driven and ambitious sales professional with a proven history of exceeding goals and achieving high client satisfaction ratings. I am seeking a sales manager position with a fast-growing technology company where I can marry my enthusiasm for relationship-building and my passion for innovation.
 • As a public educator with nearly two decades of experience in K–12, I am seeking the opportunity to serve as a high school principal in my local community. I am eager to use my proven leadership skills to continue the district’s legacy of quality education and help prepare students for future success.

แนะนำ: ใช้รูปสมัครงานแบบไหนในเรซูเม่... ถึงจะได้งาน

Career Objective ผู้สมัครงานที่เปลี่ยนสายงาน หรือเปลี่ยนอุตสาหกรรม

ตัวอย่างจุดมุ่งหมายในการทำงาน ผู้สมัครงานที่เปลี่ยนสายงาน หรือเปลี่ยนอุตสาหกรรม ที่สามารถประยุกต์ใช้ได้กับทุกตำแหน่งงาน เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • Dedicated and experienced accounting professional with proven success managing finances for mid-size commercial organizations. Seeking an opportunity to use my decade of experience to serve the state government.
 • Accomplished leader in marketing communications seeking a new career path with a nonprofit organization. I am looking for an opportunity where I can use apply my passion for philanthropy and use my professional experience to drive positive change in my community.
 • Accomplished human resources professional seeking to leverage extensive knowledge of employee relations, business and positive communication in a customer-focused position that works directly with clients and ensures a positive experience.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน ผู้จัดการธุรกิจ

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • Results-driven and organized professional with five years of experience in business development management, channel management and change implementation seeking a position as Business Development Manager to lead a team of salespeople and achieve corporate development goals.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน ทางการแพทย์

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • To obtain a position in the medical field and apply the knowledge and skills gained in a certified nursing assistant (CNA) role to provide support and care to patients in a health care clinic, hospital, home health facility or other similar medical facility.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน ธุรการ

Career Objective ธุรการ เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • Strong problem-solver and analytical thinker seeks administrative position to improve the workflow and processes in an office setting through the application of two years of administrative experience and excellent communication skills.
 • Seeking position as an administrative assistant that allows for the application of experience in a previous role, as well as strong coordination, schedule management, project and deadline management, secretarial and support skills.

แนะนำ: ข้อมูล 6 อย่าง ที่จะต้องใส่ลงในเรซูเม่สมัครงาน

จุดมุ่งหมายในการทำงาน การเงิน การธนาคาร และไฟแนนซ์

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • BAF Graduate with relevant internship experience. Seeking the role of a Financial Analyst in an esteemed organization. Self-motivated individual with exceptional analytical and quantitative skills and an ability to drive the company’s finances with a good team.
 • Seeking an entry-level position in the field of Finance in an esteemed organization that would help me expand my knowledge of the domain and put my financial reporting and planning skills to good use.
 • A talented, young, and enthusiastic individual with an MBA degree in Finance from XYZ University. Very detail-oriented and analytical. 6-month internship experience with a ABC bank. Excellent knowledge of various accounting softwares.
 • Applying eight years of experience in the banking industry to secure a position with a reputable financial provider and apply education and experience to further promote the success of the company through the application of strong problem-solving, communication and customer service skills.
 • Highly self-motivated and detail-oriented financial analyst seeking position as a Senior Financial Analyst to apply quantitative and analytical skills, financial modeling, planning, metric reporting, forecasting and other related skills in alignment with the company's financial goals.

แนะนำ: ทำไมเรซูเม่สมัครงาน ควรจะยาวเพียง 1 หน้าเท่านั้น?

จุดมุ่งหมายในการทำงาน ฝ่ายบุคคล

Career Objective ฝ่ายบุคคล เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • Looking to obtain the position of an HR Executive with a company that allows me to use as well as develop my communication, negotiation, and problem solving skills to carry out duties in areas such as recruitment, policy implementation, and employee relations.
 • Looking to secure an entry-level position in an HR consultancy firm that will serve as the right platform for me to exhibit my policy-making, communication and interviewing skills. Masters in HR from ABC University.
 • Highly organized and motivational college graduate, seeking an entry-level HR Executive position. Open to working with start-ups as well as established companies.
 • Approachable, dedicated and hardworking human resources coordinator with three years of experience seeks position as an HR manager with a company that values knowledge of the industry, the ability to implement improvements for employee satisfaction, exceptional work performance and previous work experience.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน ผู้จัดการทั่วไป

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • Experienced general manager in a successful and established business seeks a challenging management position to apply lean management, problem-solving, continuous improvement, operations management and process improvement skills to oversee a team of professionals in a thriving industry.
 • Seeking an office manager position in a fast-paced atmosphere to apply the skills and knowledge gained through five years of experience in related roles, including customer service, professional communication, scheduling, leadership and management.

แนะนำ: เด็กจบใหม่ ใส่ประสบการณ์ฝึกงานลงในเรซูเม่อย่างไร ให้ได้เปรียบ

จุดมุ่งหมายในการทำงาน พนักงานบริการ

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • Obtain a position as a customer service representative with a company that allows for the application of strong organizational, communication and customer retention skills when interacting with clients and providing them with the level of support they expect.
 • Experienced customer service professional in search of a position as a customer service representative that allows for the application of excellent retention, communication and organizational skills when providing customers with a high level of support.
 • To obtain a position as a customer service manager overseeing a team of customer service representatives while applying conflict resolution, leadership, oral and written communication and organizational skills in a way that improves processes and enhances employee and customer satisfaction rates.

แนะนำ: CV กับ Resume ต่างกันอย่างไร? ควรจะใช้อันไหนดี?

จุดมุ่งหมายในการทำงาน นักบัญชี

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • A fresher, detail-oriented individual seeking to work as an Accountant with ABC Company that will help me enhance my analytical and problem-solving skills and also let me explore various tax and accounting softwares. B.Com (Hons) from XYZ University.
 • Seeking to obtain the role of a Junior Accountant in a company that provides account management and finance related services. Proficient in using various accounting softwares and posess good financial planning and problem-solving abilities.
 • A results-driven and focused clerical professional in search of a position that allows for the application of accounting, organizational, planning, recordkeeping, problem-solving and secretarial skills to support manage data and achieve corporate goals.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน นักกฎหมาย

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • Recently graduated LLB student, looking to pursue a career in the legal field. Good at holding arguments and writing effective briefs. Critical thinker and a good problem solver.
 • Confident, committed, and smart individual, looking to pursue a career as a lawyer in a law firm that offers me good practical experience and helps me enhance my negotiation and communication skills.
 • Seeking a position in a law firm, where my knowledge and passion for the legal field along with my skills in communication and research can help in the protection of public rights and interest.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน การตลาด

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • Looking to attain the designation of ‘Marketing Executive’ where I can put my creative & communication skills to use to help a business expand its clientele. MBA in Marketing from ABC University.
 • A certified Digital Marketer with a 6-month internship experience with XYZ agency. Excellent understanding of online marketing and an ability to help businesses boost their organic traffic as well as generate high quality leads through SEM Marketing. Looking for a relevant role.
 • Recent college graduate, seeking a role that lets me put my social communication skills to good use by penning down a few words that can have a big impact. Social Media enthusiast. Looking for a similar role in a highly creative media agency.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน แอร์โฮสเตส

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • Friendly, personable flight attendant with four years of experience with a regional commercial airline seeking position as a flight attendant with a larger commercial airline to provide support and service to passengers on each flight.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน เจ้าหน้าที่บังคับกฎหมาย

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • To secure a position as a law enforcement agent with an exceptional department to apply training and supervisory skills, experience and conflict resolution abilities to maintain order and peace within a community or region.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน โปรแกรมเมอร์

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • To obtain a programmer analyst position that utilizes my excellent communication, organizational and presentational skills.
 • Seeking for an entry level position as a PHP programmer that allows me to show my ability to learn on the job.
 • Experienced software engineer with Bachelor’s degree in Computer Science and familiarity with several programming languages. Seeking for the position of a Programmer at ABC to utilize teamwork and leadership skills in coordinating the effort of programmers. Also, bringing exceptional skills in designing, coding, testing, and implementing customizations to exceed customer expectations.
 • Experienced and knowledgeable software engineer with extensive practice in technology engineering and computer science looking to obtain a position that allows for the application of design skills, customer service and support abilities and critical thinking to produce software that meets all goals and objectives outlined by the customer.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน เลขานุการ

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • To obtain a position as an executive assistant to provide outstanding support to executive-level professionals by coordinating schedules, meeting deadlines, working effectively as part of the team, managing communications and overcoming all challenges.
 • To obtain a secretarial position with a growing organization that requires computer operations, administrative support, customer service, office organization, clerical and data entry skills, as well as provides opportunities for career advancement.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน ไอที

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • Looking to work as an IT professional in a dynamic internet company. B.Tech Graduate looking forward to implementing new technologies. Have a good knowlegde of programming languages and cloud computing systems.
 • IT fresher with an excellent academic record and internship experience of over 6 months with a tech product company. Good at implementing solutions and proficient in using various tools and technologies.
 • Experienced information technology professional in search of position that allows me to apply my management and technical skills to achieve corporate goals, develop improved processes for managing IT requests and accomplish projects in a more efficient way.

แนะนำ: ขั้นตอนการสร้างเรซูเม่ ภาษาไทย ฟรีๆ แบบจับมือทำ

จุดมุ่งหมายในการทำงาน แคชเชียร์

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • Obtaining a cashier position that allows me to use my experience in the hospitality industry to interact with customers in a professional, friendly manner, ensure accuracy when ringing up items and collecting payment.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน ซ่อมบำรุง

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • General maintenance worker with two years of experience desiring a position at a fast-paced plant to contribute my skills related to general upkeep, repairs and maintenance, solving problems, diagnosing issues with machinery and equipment and working efficiently to minimize downtime.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน พนักงานขาย (เซลล์)

Career Objective เซลส์ เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • MBA in Marketing. Seeking to work as a Sales Professional with a product or service company. Possess good communication skills and know-how to generate leads and increase the revenue of a business.
 • Excellent at relationship building and networking. Seeking the position of a Junior Sales Executive wherein I can put my selling and negotiation skills to good use and help the company achieve great financial heights. Diploma in Sales and Marketing.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน ผู้แทนยา

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • Results-driven, passionate individual seeking a position in a hospital, health care clinic or related medical facility as a medical receptionist to provide support to patients, team members and clinical staff members.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน กราฟฟิค ดีไซนเนอร์

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • Looking to build a long-term career in the field of Graphic Designing with a design agency. Good at translating paper ideas into creative designs that look compelling & are easy to attract the masses. Holds diploma in Graphic Designing from XYZ Institute.
 • Seeking the position of a Junior Graphic Designer with a company that lets me translate business purpose into attractive designs. Motivated to use my graphic and visual art skills to optimum. Good at drawing illustrations and layouts.
 • Innovative and creative graphic designer seeking a position in an agency setting to apply unique ideas when creating and developing visually appealing productions that align with client goals and resonate with viewers and potential customers.
 • Creative and knowledgeable graphic designer looking for a position in a positive and team-based work atmosphere to develop and refine graphics, documents and digital renderings that meet client expectations while achieving goals related to customer interaction.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน วิศวกร

Career Objective วิศวกร เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • A highly technical and analytical Software Engineer, looking to work at an entry-level position in an organization that offers good growth opportunity. Have an internship experience of 6 months and extremely proficient with programming languages, UI and UX designing.
 • Software Engineering fresher with the ability to offer quick and effective tech solutions to businesses that are highly-tech driven. Looking for a challenging startup-like environment that provides me with a good opportunity for learning and advancement.
 • Seeking an entry-level position in the field of Civil Engineering that will help me utilize my university and internship experience to build a project from start to finish. Holds Construction Project Management Certification.
 • B.Tech in Mechanical Engineering from ABC University. Good understanding of softwares such as AutoCad and Pro/Engineer. Excellent knowledge of assembly and manufacturing processes. Looking to secure the role of a Junior Mechanical Engineer in a reputed organization.
 • Licensed and experienced electrical engineer with a strong safety record seeking position that allows for the application of project management skills, long-term and short-term electrical system design and troubleshooting skills and strong customer service abilities.
 • Experienced network engineer seeking a challenging opportunity in an atmosphere where I can use the knowledge I have gained through the 10 years of experience I have in the field.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน ประชาสัมพันธ์ (PR)

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • Seeking a challenging position of a PR Executive in a firm that would help me expand my skills, knowledge, and learnings. Good understanding of conducting & managing events and handling difficult situations.
 • Highly energetic and friendly individual looking for an opportunity in a PR firm that would let me contribute my good language skills, task management ability, and problem solving tactics towards the success of the organization.

จุดมุ่งหมายในการทำงาน คอลเซนเตอร์

เวลานำไปใช้ ให้เลือกอันที่ประสบการณ์ทำงานตรงกับเรานะครับ ถ้าจบใหม่ก็อย่าเลือกใช้อันที่มีประสบการณ์แล้ว อย่าลืมเปลี่ยนชื่อบริษัทในตัวอย่างให้เป็นชื่อบริษัทที่เรากำลังสมัครงานอยู่ด้วยนะครับ

 • To gain a position in a fast-paced and dynamic call center to handle incoming and outgoing calls for the corporation, route calls to the proper individuals and interact with customers in a positive and friendly manner.

สร้างเรซูเม่สมัครงาน
ประสิทธิภาพสูง

สร้างเรซูเม่สมัครงาน ที่แสดงถึงความเก่งกาจของคุณออกมาได้ดีที่สุด
พิสูจน์แล้วว่ามีประสิทธิภาพในการสมัครงาน ใช้งานได้จริง สมัครแล้วได้งานเร็ว

เริ่มใช้งานฟรี

แบ่งปันบทความดีๆให้เพื่อนฝูง


Tags: #เรซูเม่ #เรซูเม่สมัครงาน #เขียนเรซูเม่ #Resume #จุดมุ่งหมายในการทำงาน #เป้าหมายในการทำงาน #Career Objective

ขอบคุณ:

บทความดีๆ เกี่ยวกับเรซูเม่

ตัวอย่าง Career Objective นักวิเคราะห์ข้อมูล สายงานต่างๆ

ตัวอย่าง Career Objective นักวิเคราะห์ข้อมูล สายงานต่างๆ

ตัวอย่าง Career Objective ที่น่าสนใจสำหรับตำแหน่งงานวิเคราะห์ข้อมูล สายงานต่างๆ ไม่ว่าคุณจะเป็นนักศึกษาจบใหม่หรือมีประสบการณ์ทำงานมาแล้ว ก็สามารถนำไปปรับ
ตัวอย่าง Career Objective งานผลิต/ควบคุมคุณภาพ

ตัวอย่าง Career Objective งานผลิต/ควบคุมคุณภาพ

ตัวอย่าง Career Objective ที่น่าสนใจสำหรับงานผลิต/ควบคุมคุณภาพ สายงานต่างๆ ไม่ว่าคุณจะเป็นนักศึกษาจบใหม่หรือมีประสบการณ์ทำงานมาแล้ว ก็สามารถนำไปปรับใช้ได้
ตัวอย่าง Career Objective ของตำแหน่งไอที สายงานต่างๆ

ตัวอย่าง Career Objective ของตำแหน่งไอที สายงานต่างๆ

ตัวอย่าง Career Objective ที่น่าสนใจสำหรับตำแหน่งไอที สายงานต่างๆ ไม่ว่าคุณจะเป็นนักศึกษาจบใหม่หรือมีประสบการณ์ทำงานมาแล้ว ก็สามารถนำไปปรับใช้ได้อย่างแน่นอน
ตัวอย่าง Career Objective ของอาชีพการเงินการธนาคาร สายงานต่างๆ

ตัวอย่าง Career Objective ของอาชีพการเงินการธนาคาร สายงานต่างๆ

รวบรวมตัวอย่าง Career Objective ของอาชีพการเงินและธนาคาร ที่ดีที่สุดสำหรับบัณฑิตจบใหม่และผู้ที่เพิ่งเริ่มทำงานที่มีประสบการณ์ 0-3 ปี มาให้คุณ โดนๆ ทั้งนั้น
ตัวอย่าง Career Objective สายสุขภาพและความงาม

ตัวอย่าง Career Objective สายสุขภาพและความงาม

ตัวอย่าง Career Objective ที่น่าสนใจสำหรับตำแหน่งงานสุขภาพและความงาม สายงานต่างๆ ไม่ว่าคุณจะเป็นนักศึกษาจบใหม่หรือมีประสบการณ์ทำงานแล้ว ก็สามารถนำไปปรับใช้
ตัวอย่าง Career Objective งานด้านโลจิสติกส์

ตัวอย่าง Career Objective งานด้านโลจิสติกส์

ตัวอย่าง Career Objective ที่น่าสนใจสำหรับตำแหน่งงานโลจิสติกส์สายงานต่างๆ ไม่ว่าคุณจะเป็นนักศึกษาจบใหม่หรือมีประสบการณ์ทำงานมาแล้ว ก็สามารถนำไปปรับใช้ได้
ตัวอย่างเรซูเม่ โปรแกรมเมอร์ พร้อมวิธีเขียนอย่างละเอียด

ตัวอย่างเรซูเม่ โปรแกรมเมอร์ พร้อมวิธีเขียนอย่างละเอียด

โปรแกรมเมอร์ เป็นสายงานที่จะต้องเขียนเรซูเม่ลงลึกไปในด้านสายงานโดยเฉพาะ จึงทำให้ เรซูเม่ของโปรแกรมเมอร์ เขียนยากโดยที่ไม่มีข้อมูลหรือเห็นตัวอย่างดีๆ มาก่อน
ตัวอย่าง Career Objective ของพยาบาล

ตัวอย่าง Career Objective ของพยาบาล

รวบรวมตัวอย่าง Career Objective ของพยาบาล ที่ดีที่สุดสำหรับบัณฑิตจบใหม่และผู้ที่เพิ่งเริ่มทำงานที่มีประสบการณ์ 0-3 ปี มาให้คุณ โดยที่มีประโยชน์กับคุณอย่าง
ตัวอย่าง Career Objective นักศึกษาจบใหม่ ที่เอาไปใช้ได้เลย

ตัวอย่าง Career Objective นักศึกษาจบใหม่ ที่เอาไปใช้ได้เลย

รวมตัวอย่าง Career Objective หรือจุดมุ่งหมายในการทำงาน ของนักศึกษาจบใหม่ โดยเฉพาะ ที่สามารถนำไปประยุกต์ใช้ในเรซูเม่ของตัวเองได้เลย เด็กจบใหม่เอาไปใช้ได้เลย
วิธีการใส่บุคคลอ้างอิง ลงในเรซูเม่

วิธีการใส่บุคคลอ้างอิง ลงในเรซูเม่

บุคคลอ้างอิง คือ บุคคลที่มีความรู้ความสามารถและสามารถให้ข้อมูลเกี่ยวกับผู้สมัครงานได้อย่างตรงไปตรงมาและเชื่อถือได้ บุคคลอ้างอิงที่เหมาะสมควรเป็นบุคคลที่รู้
วิธีการใส่ใบอนุญาต ลงในเรซูเม่ ให้มีประสิทธิภาพสูงสุด

วิธีการใส่ใบอนุญาต ลงในเรซูเม่ ให้มีประสิทธิภาพสูงสุด

การใส่ใบอนุญาตลงในเรซูเม่ แสดงให้เห็นถึงความรู้ ทักษะ หรือความสามารถเฉพาะด้านที่มี ทำให้เรซูเม่น่าสนใจและโดดเด่นมากขึ้น เพิ่มโอกาสในการได้งาน เลื่อนตำแหน่ง
วิธีการใส่คอร์สเรียน และใบประกาศลงในเรซูเม่อย่างมีประสิทธิภาพ

วิธีการใส่คอร์สเรียน และใบประกาศลงในเรซูเม่อย่างมีประสิทธิภาพ

เทคนิคดีๆ ระบุชื่อคอร์สเรียน หรือใบประกาศ ระบุชื่อสถาบันการศึกษาหรือหน่วยงานที่จัดหลักสูตร ระบุวันที่เริ่มเรียนและวันที่จบ ระบุคะแนนหรือเกรดเฉลี่ย (ถ้ามี)

เราได้รับความไว้วางใจจาก ผู้สมัครงานทั่วประเทศไทย

ตัวเลขเหล่านี้เป็นหลักฐานว่าทำไมถึงมีคนใช้งานเยอะ

800K

เรซูเม่ทั้งหมดที่สร้าง

30

ธีมเรซูเม่

215

สาขาอาชีพ

1.5K

จำนวนผู้ติดตาม